Tigara electronica – pro sau contra?

Tigara electronica nu este in niciun caz un dispozitiv nou, ci este unul care castiga din ce in ce mai mult teren pe piata produselor destinate fumatorilor. Si, mai mult decat atat, adeptii sai au la dispozitie din ce in ce mai multe produse din care pot alege, astfel incat experienta vapatului sa fie una dintre cele mai speciale. 

Cele care fac intotdeauna diferenta si care conteaza atunci cand este vorba despre fumatul cu un dispozitiv electronic este elichidul. Acesta este transformat cu ajutorul unor substante specifice in vapori care sunt inhalati si ajung in gatul si plamanii fumatorului. Tocmai de aceea, companiile producatoare de elichide se intrec care sa ofere elichide cat mai apropiate de aromele si gusturile tigarilor clasice – au aparut astfel elichide cu gust de tigari Marlboro, Camel, Lucky Strike, Pall Mall, Kent, Rothmans sau orice alta tigara – la fel cum exista foarte multe elichide cu arome fructate, cu arome de trabucuri si tigari de foi, cu arome alcoolice sau de bauturi energizante si racoritoare celebre. Care este cel mai bun lichid tigara electronica, daca este sanatoasa sau nu o anumita compozitie a elichidelor, daca este de preferat sa vapam elichide pe baza de propilenglicol sau elichide pe baza de glicerina vegetala, daca este indicata o cantitate anume de nicotina, cat anume face rau si cat anume este sanatos, daca este indicat un throat hit mai puternic sau unul mai light, toate acestea nu tin decat de experienta personala a fiecarui vaper in parte. Insa ceea ce este clar este ca intr-adevar tigara electronica este si poate functiona foarte bine ca un inlocuitor pentru tigara clasica si poate ajuta in procesul renuntarii la fumat. 

Exista persoane care au renuntat de tot la fumat, lasand deoparte chiar si tigara electronica si nemairevenind vreodata la gustul si mirosul dezagreabil al tutunului clasic, dar exista si persoane care au renuntat la tigara traditionala si au devenit adepti pe viata ai tigarii electronice.

Un comentariu: