Esti in Bucuresti si cauti hotel?

Stim cu totii ca atunci cand avem o deplasare cel mai indicat este sa avem un plan in ceea ce priveste organizarea: locul unde o sa ne cazam, unde o sa luam masa, rutele spre principalele obiective din oras. Dar ce se intampla atunci cand nu ai un astfel de plan? Pai e destul de simplu. Initial o sa cauti un hotel. Orasul pe care il vizitezi este Bucurestiul? Atunci o varianta buna de cazare ar fi: AVE Hotel Bucuresti.

Chiar daca nu ti-ai facut rezervare inca, un simplu telefon sau o conexiune la internet iti vor rezolva imediat problema. Stim ca este destul de greu sa ai incredere si sa te cazezi la un hotel despre care initial nu stii prea multe, insa nu este cazul si acum. Pentru a te convinge pe deplin nu trebuie decat sa accesezi site-ul de prezentare a celor de la AVE Hotel Bucuresti. Trebuie insa sa stii ca ai de ales intre doua locatii: AVE Hotel Vila Parlament si Boutique Hotel Victoriei. Orice ai alege vei fi primit cu acelasi concept de ospitalitate, cu o ambianta calda si mereu primitoare pe care o veti regasi in cele doua boutique hoteluri intime.
Cauti un hotel care sa fie si ieftin? Atunci cu siguranta AVE Hotel Bucuresti este alegerea potrivita. Preturile pentru inchirierea camerelor sau a apartamentelor la acest hotel au fost intotdeauna accesibile si in concordanta cu calitatea serviciilor. Puteti alege dintr-o oferta variata de camere pentru o singura persoana, pentru cupluri sau apartamente pentru familie. 

Asadar, indiferent cu cine calatoresti AVE Hotel va avea intotdeauna la dispozitie un spatiu necesar nevoilor tale. In pretul platit pentru inchirierea camerei este inclus si room service-ul, transportul si depozitarea bagajelor, primirea mesajelor, sortarea corespondentei, pastrarea obiectelor de valoare, apelul de trezire.

Unde duce violenta

Nu inteleg de unde atata ura in ultima perioada. Parca ne luptam intre noi si nu vedem ca toate aceste energii negative se intorc tot impotriva noastra. Credeam ca apartin unei rase superioare, pana a debutat problema cainilor maidanezi. Oamenii au inceput sa scoata ceea ce mai rau si mai urat la suprafata, fac tot felul de gesturi necugetate, maltrateaza si ucid fara remuscari niste animale nevinovate. Am citit astazi o stire ce m-a umplut de dispret. Un caine a fost impuscat sub privirile ingrozite ale proprietarei animalului, chiar in zona Unirii. Au tras mai intai un foc de arma in piciorul cainelui iar in timp ce bietul animal se zbatea, agresorii i-au spus proprietarei sa isi cumpere un caine normal, nu unul de laborator si l-au impuscat pur si simplu, lasandu-l fara viata. Urmeaza acum sa se stabileasca de catre politie cine sunt agresori si daca aveau permis de port arma.
 
Puteti sa ramaneti indiferenti in fata unei astfel de intamplari? M-as adresa acum celor care protesteaza de zor pentru uciderea acestor animale. Vedeti la ce s-a ajuns? Cum poti sa protestezi in numele unui copil nevinovat ce a murit in niste circumstante nefericite si sa invoci ca solutie unica moartea a zeci de mii de animale? Pai, imi pare rau sa va spun dar cei care nu pun pret pe viata a zeci de mii de animale si protesteaza folosind drept paravan moartea tragica a unui copil, nu pot fi oameni capabili de niste sentimente nobile si nu pot fi oameni in adevaratul sens al cuvantului.  Cum poti sa instigi la violenta ? Nu ai invatat ca la agresivitate nu se raspunde cu agresivitate?  Se pare ca nu...Mai rau este ca voi, mamelor, va luati copii cu voi sa protesteze pentru moartea unor animale nu pentru o cauza nobila. Va invatati copii ca e bine sa ucida animalele, ca e bine sa dea jucariile de acasa pe pancarte cu mesaje dure care instiga la violenta. Va intrebati oare daca e bine pentru dezvoltarea lui psihologica, pentru dezvoltarea lui ca om? Eu ma intreb pana unde se va ajunge? Cat ne va mai suporta planeta, cand realizam nenumarate acte de cruzime, atat impotriva animalelor, cat si impotriva mediului inconjurator?
 
De ce sa facem rau cand am putea face atata bine, cand am putea impreuna sa construim un viitor mai bun prin fapte bune nu un viitor patat cu sange?  Prea multe intrebari, prea putine raspunsuri. Am sa continui sa le caut si sa incerc sa imi gasesc pacea in jurul unor oameni care instiga la razboi.

Ce ar trebui sa contina geanta pentru nastere


Orice mamica asteapta cu nerabdarea ziua cea mare, cea in care isi va putea imbratisa copilul. Pentru ca in aceasta zi importanta totul sa decurga normal, fara surprize neasteptate, bagajul pentru maternitate trebuie pregatit din timp, pentru a avea suficienta vreme de (re)verificari si completari ulterioare.

In momentul in care femeia intra in travaliu, intensitatea emotiilor nu ii mai permite sa judece logic nici ea, nici cei din jur, astfel ca s-ar putea sa nu isi aminteasca sa ia anumite lucruri care mai tarziu s-ar putea dovedi utile. Pentru asta se recomanda ca geanta ce o va insoti pe mamica la nastere sa fie pregatita inca din luna a saptea de sarcina, putand suferi unele modificari, in functie de anotimpul in care va avea loc aducerea pe lume a copilului.

Ideal ar fi ca orice viitoare mamica sa aiba un carnetel in care sa alcatuiasca o lista cu lucrurile pe care ea le-ar considera a fi utile in perioada in care va sta impreuna cu copilul la maternitate/spital. Aceste foi ar fi de preferat sa se gaseasca mereu la indemana mamei, ca de fiecare data cand aceasta isi mai aminteste cate ceva, sa aiba posibilitatea de a nota rapid, pana nu uita din cauza invalmaselii de ganduri ce o preocupa.

Geanta de sarcina” cuprinde 3 mari categorii:

1. Actele necesate in maternitate sau spital:

  • C.I / B.I al mamei ( in original si copie )
  • Certificat de casatorie – optional ( in original si copie - ii va fi necesar tatalui copilului cand il va inregistra pe cel mic)
  • Certificat de nastere ( in original si copie – folosit tot de catre tatal copilului la momentul inregistrarii )
  • Carnetul de sanatate al mamei
  • Carnetul/caietul de gravida ( optional - se obtine de la medicul de familie)
  • Adeverinta de la serviciu
  • Dosarul ce cuprinde toate analizele, ecografiile si investigatiile medicale relevante in legatura cu sarcina monitorizata pe parcursul celor 9 luni
  • Daca este cazul, a se alatura dosarului de mai sus si o lista a medicamentelor si a tratamentelor administrate mamei pe parcursul sarcinii

2. Bagajul de maternitate pentru mamica:

  • Halat calduros
  • Lenjerie intima ( Nu uitati de sutienul pentru alaptat!)
  • Haine de stat in salon ( + cele de externare )
  • Sosete / ciorapi + papuci de interior
  • Produse de igiena corporala ( perie si pasta de dinti, sapun, pieptene, antiperspirant etc.)
  • Produse de uz personal ( tampoane/absorbante de zi si de noapte, vata care inainte trebuie verificata pentru a nu provoca alergii mamei imediat dupa nastere, servetele intime etc )
  • Pompa de muls + crema si dischete pentru pentru sani
  • Creme cicatrizante / Uleiuri medicinale care sa asigure o rapidizare in procesul de cicatrizare a vulvei
  • Lichide ( pentru hidratarea continua a gravidei ), optional mancare ( + vesela: tacamuri si pahar)
  • Obiecte optionale, care difera de la caz la caz, in functie de preferintele gravidei ( carte de rugaciuni, dispozitiv audio de ascultat muzica de relaxare, aparat/camera foto, materiale tiparite informative de ingrijire a noului nascut etc.)
  • Telefonul mobil si incarcatorul acestuia
  • Portofel cu bani ( mai ales sa fie schimbati, sa aveti la indemana bancnote de 5 si 10 lei )

3. Bagajul pentru maternitate al nou-nascutului:

  • Pachet scutece nou-nascuti ( maxim 10/zi)
  • Suzeta + recipient de baut cu biberon
  • Servetele umede + pudra
  • Crema/ulei pentru funduletul copilului
  • Prosop strict pentru bebelus
  • Obiecte necesare imbaierii copilului (daca acesta actiune va avea loc tot in maternitate – Nu uitati de termometrul pentru apa !)
  • Cana + lingurita ( pentru administrarea glucozei sau a laptelui praf )
  • Ser fiziologic si comprese sterile (pentru curatarea orificiilor si a zonelor sensibile)
  • Unghiera adaptata varstei bebelulului
  • para moale pentru aspirarea eventualei mucozitati
  • Termometru de corp
  • Cosulet / landou pentru externare
A nu se confunda bagajul pentru maternitate/spital cu unul pe care il luam cu noi in vacanta. Daca in concedii putem taia mai multe lucruri de pe lista, acest lucru nu e posibil atunci cand ne pregatim sa aducem pe lume un copil pe care trebuie sa-l primim cum se cuvine, chiar daca ne aflam inca la maternitate/spital. Pentru a nu intra in criza de timp si mai ales pentru a nu scapa din vedere obiectele importante enumerate mai sus, viitoarele mamici sunt sfatuite sa aiba mare grija si atentie atunci cand isi aleg ce lucruri sa transporte cu ele la maternitate/spital, inventariind minutios geanta pentru sarcina.

Despre alte lucruri care pot fi utile la maternitate precum si despre utilitatea unora dintre obiectele de pe aceasta lista puteti discuta cu alte mamici pe forumul 7 pitici.

La munte sau la mare?

Prefer muntele, dar intr-un hotel, nicidecum la cort. La munte am fost, iar la mare cand eram foarte mica. Dar ma cunosc si mie nu imi place deloc aglomeratia. Dar abolut deloc. Vara cred ca oricum e mai placut sa mergi la munte, decat la mare. Fiindca banuiesc ca nu e chiar asa mare caldura la munte, cum e la mare. Am fost la munte cand am terminat liceul, si am vazut cat de mult te poate ajuta aerul curat, aerul de munte. Parca eram intr-o alta lume. Iar peisajul era de vis.

Si la munte poti face plaja, inca te prinde mai repede soarele, la munte decat la mare. Si poti sa gasesti un loc doar al tau, fara sa faci plaja intr-un furnicar. Stiu ca acolo la munte, pana si apa are alt gust. Parca si oamneii sunt altfel, mai caliti, mai fericiti. Nu par asa de obositi si agitati ca si noi.cred ca mi-ar place sa locuiesc la munte si sa respir mereu aerul curat de acolo. Sanate pura! Marea mi se pare frumoasa, doar ca asa cum spuneam nu imi place sa merg in locuri unde sunt foarte multe persoane. Mi se pare ca mereu trebuie sa am grija sa nu dispara ceva, sa fiu cu ochii in patru. Plus ca la cate femei frumoase se dezbraca pe acolo, nu stiu daca m-as simti chiar in largul meu. Si apoi trebuie sa cheltui o gramada de bani. Daca nu vrei sa stai pe patura, trebuie sa platesti pentru un sezlong. Iar noi cum suntem trei persoane, cred ca s-ar cam simti la buzunar.
 
Nu stiu de ce am impresia ca la mare e mai scump decat la munte. Cel putin asa cred eu. Sau asta e impresia pe care o am eu. Am fost si la mare cand eram mica, dar nu imi amintesc nu stiu ce lucruri importante. Nu neg faptul ca mi-ar placea sa merg si acum, dar ori la inceputul sezonului estival, ori la sfarsitul sezonului. Macar stiu ca nu e chiar asa de plina plaja si hotelurile.