Unul dintre cele mai importante come back-uri in moda acestui sezon sunt botinele. In functie de design si de inaltimea lor, botinele pot fi purtate atat la birou cat si pentru iesiri in weekend, in club sau la petreceri. Cu tocuri, cu platforme, fara toc, cu catarame, fermoar sau cu sireturi, botinele - cu atat mai mult cu cat optati pentru varianta pana la glezna sunt un must have pentru acest sezon.
Sigur ca de-a lungul timpului, inca de la lansarea lor in moda, botinele au iscat destul de multe controverse cea mai importanta fiind aceea ca scurteaza piciorul sau ca nu se potrivesc oricui pentru ca dau impresia ca cea care le poarta este mai scunda. Insa exista fara doar si poate cateva idei pentru cum putem purta acest tip de incaltaminte cu stil si fara sa aratam deloc ciudat, iar modele dintre cele mai variate de botine gasiti pe site-uri de profil, cu ghete femei online.
Prima optiune este aceea cu jeansii bagati in botine. Neaparat se poarta cu jeans skinny sau slim sau cu colanti. Acest stil alungeste linia piciorului.
Cu jeansii intorsi sau cu manseta. Jeansii se indoaie chiar deasupra liniei botinei. Este un stil care se potriveste tot cu jeans slim sau skinny, orice alt model de jeans (de exemplu cei drepti sau cei largi) vor arata caraghios si vor face si piciorul sa para mai scurt.
Cu rochie si dres. Botinele cu toc arata perfect cu un dres negru sau gri inchis, neaparat mat si gros, si cu o rochie aleasa in functie de momentul zilei si de ocazie. Poate fi o rochie business pentru la birou, la fel cum poate fi o rochie mai sexy sau mai eleganta pentru seara sau pentru o petrecere.
Cu fuste. Botinele cu toc arata foarte bine cu fuste, pentru un look mai feminin si mai elegant. Atentie insa la modelul botinelor pe care le purtati cu fuste, ar trebui sa fie mai largi putin in partea de sus, asfel incat gambele sa nu pare strangulate sau scurte.
Istoria surprinzator de lunga a cuvantului Ax
Daca auziti pe cineva pronuntand ax in loc de ask ati putea sa-i asociati imediat trasaturi distincte din punct de vedere etnic, cultural si educational. Este o pronuntie si un accent care trece de barierele si diferentele regionale. Cand dr. Richard R. Green a devenit unul dintre directorii scolilor din New York, in 1988, i-a declarat razboi cuvantului ax si a dorit sa il faca sa dispara. In mod ciudat, pronuntia are o istorie foarte lunga si foarte multi sustinatori. Potrivit presedintelui American Dialect Society, Jesse Sheidlower, pronuntia dateaza inca de la inceputul secolului VIII. Cuvantul original face parte din engleza veche si era acsain. Derivarea cuvantului ax din acsain era un lucru logic de facut. Oamenii l-au facut de secole, inclusiv geniul literaturii Geoffrey Chaucer. Axe a ajuns a intre si in una dintre versiunile timpurii ale Bibliei. Desi din punct de vedere tehnic este mai potrivit sa fie pronuntat ax, asta nu inseamna ca pronuntia face parte din mainstream-ul limbii engleze. In vreme ce multe accente din engleza veche s-au pierdut in negura timpului, aceasta pronuntie a ramas in Caraibe si Sudul extrem al Americii. De aici delicatetea subiectului. Pe de o parte, este pur si simplu modul in care familiile vorbesc de secole. Pe de alta parte insa, pronuntia populara a devenit cu totul alta, transformand ax intr-un accent ciudat regional pe care multi incearca sa-l ocoleasca pe diverse cai.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)