Contraindicatiile ceaiului, mai putin periculoase decat cele ale medicamentelor

Toate medicamentele vin insotite de un prospect pe care il citim sau nu. Cei care il citesc cu atentie observa ca exista si o rubrica destinata contraindicatiilor si efectelor adverse. Acolo, statistic, sunt descrise o grama de efecte adverse care pot aparea in functie de doza administrata sau tipul de organism si reactie la substantele active din produsele farmaceutice. Cu toate ca multi il privim ca pe ceva banal, care nu are cum sa ne faca rau, si ceaiul are contraindicatii, atunci cand e consumat in cantitati prea mari sau de catre persoane cu afectiuni care reactioneaza la anumite substante din ceai.

La capitolul contraindicatiile ceaiului putem avea de la o stare generala de rau, pana la alergii si probleme cu rinichii sau de digestie. In general, prea multe cani de ceai verde consumate intr-o zi, datorita cantitatii mari de cofeina continuta, pot duce la probleme cu tensiunea si cu capacitatea de concentrare. De asemenea, ceaiul verde se poate da copiilor, insa nu dupa-amiaza si nu in cantitati mari, desi e un stimulent intelectual excelent. Multe dintre contraindicatiile ceaiului nu sunt cunoscute de cei care-l consuma, fapt care poate determina o oarecare confuzie in privinta „neutralitatii” acestuia. De obicei, daca se administreaza medicamente in paralel cu ceaiul negru, sa zicem, astringenta taninurilor din el poate sa nu mai permita absorbtia normala a medicamentelor antidepresive. De aceea, ceaiul trebuie sa fie consumat la doua-trei ore dupa ce se iau medicamente din aceasta gama sau apropiate ca efect. Astfel, si ceaiul, si medicamentele isi vor face efectele scontate.

Per total, contraindicatiile ceaiului nu sunt asa de periculoase ca in cazul medicamentelor obtinute prin sinteza, insa se recomanda o oarecare precautie in consumul acestuia in cantitati mari. Aflati mai multe despre contraindicatiile ceaiurilor, dar si despre cat de folositoare pot fi in tratarea bolilor grave doar accesand ceai-verde.com, cel mai bun si mai bine documentat site de profil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu