Fundatii si structuri mai sigure cu micropilotii Terratest


Micropilotii sunt elemente de fundare cu capacitate portanta slaba si de asemenea cu o sectiune mica (diametru 100-250 mm). Micropilotii transfera incarcarile din partea superioara a structurii catre terenul de fundare, direct sau indirect. O alta functie a micropilotilor este aceea de a limita deformarile unei constructii.

Micropilotii au o maniera tehnica de realizare asemanatoare cu cea folosita la piloti, numai ca vorbim despre structuri reduse.

Un prim pas este reprezentat de pregatirea si trasarea terenului (se face initial un studiu al terenului, iar apoi operatiunile de curatare si compactare si abia apoi de trasare), urmat de forarea propriu-zisa (care poate fi in uscat fara tubaj, in uscat cu tubaj sau, a treia varianta, cu lichid de foraj). Umeaza apoi introducerea armaturii si apoi plasarea sau turnarea pe locul respectiv a micropilotilor, unul cate unul. Turnarea se poate face fie intr-o singura etapa de umplere, la presiune scazuta, sau – a doua varianta – poate exista o post-injectare, la o anumita perioada de timp pentru crearea bulbului de beton. Se leaga apoi micropilotii cu terenul si cu structura superioara.

Daca sunteti in cautarea unor solutii performante si extrem de calitative, recomandarea specialistilor este sa optati pentru micropiloti Terratest, cu o gama foarte diversa de aplicatii.

Micropilotii au diverse aplicatii, dintre care cele mai importante sunt realizarea fundatiilor pentru constructii noi, in special acolo unde terenul sau rocile sunt foarte eterogene sau acolo unde spatiul este foarte limitat. De asemenea, o aplicatie foarte uzuala pentru micropiloti este ranforsarea fundatiilor existente, remedierea in subzidiri sau ancorarea unor ziduri de sprijin.

Tot cu micropiloti se pot ancora fundatiile stalpilor electrici sau pilonilor radio sau de telefonie, se pot consolida terenurile slabe astfel incat structura sa fie portanta sau de sprijin.

De asemenea, este recomandata utilizarea micropilotilor Terratest pentru fundatii de microcentrale eoliene si pentru fundatii de ecrane antizgomot.

In alunecari de teren este recomandata tot folosirea de micropiloti si armarea terenului.

Un comentariu: