Varsta potrivita pentru mersul pe bicicleta. Exista asa ceva?

Care este prima amintire cu tine pe o bicicleta? Cu siguranta prima ta bicicleta a fost pe la varsta de 6-7 ani, cand de abia invatai sa mergi pe ea cu ajutorul rotilor ajutatoare. Mai tarziu ai cumparat din primii tai bani castigati cu plugusorul bicicleta de care nu te-ai mai despartit pana prin adolescenta.

Cand ai mai crescut ai cumparat un BMX sau un MBT si ai mers cu prietenii la munte, la curse prin oras, prin parcuri. In viata de adult ai avut biciclete profesioniste pe care le-ai folosit pentru mersul la locul de munca sau pentru o tura cu ai tai colegi de la job. Si totusi exista o varsta potrivita pentru mersul pe bicicleta, recomandata? Putem merge la orice varsta? Raspunsul este foarte simplu. Nu exista asa ceva. De la copii la tineri, la adulti si batrani, cu totii pot merge pe biciclete. Varsta potrivita pentru mersul pe bicicleta e varsta la care tu te simti pregatit sa te urci in sa. Cu alte cuvinte cand ai suficient echilibru si stabilitate si poti controla un vehicul pe doua roti pe distante mari sau mici esti pregatit sa mergi pe bicicleta. Copilaria e prima perioada cand poti merge pe bicicleta. E si cea mai frumoasa. Atunci inveti sa mergi, mai cazi, te distrezi, biciclesti cu atat de multa placere incat ti se pare ca numai pe ea iti vei petrece toata viata. Treci de copilarie si ajungi in adolescenta. Atunci vrei sa incerci, sa testezi, sa vezi ce inseamna adrenalina, sa faci „scheme” cu „bicla”. Ajungi si la viata de adult cand prioritatile se schimba si vrei sa ai o bicicleta cat mai complicata care sa te duca rapid la job sau prin locuri frumoase.

Si cand esti in varsta poti merge pe bicicleta, mersul pe doua roti chiar e recomandat si varstinicilor. Dar pentru ca nu exista varsta potrivita pentru mersul pe bicicleta nu inseamna ca nu sunt si niste limite. Copiii prea mici nu au voie pe biciclete normale, batranii trecuti de o varsta si cu probleme nu au voie nici ei pe doua roti. De asemenea, nu au voie nici adultii care au boli cronice, care au probleme cu inima, cu sistemul muscular.

Un comentariu:

  1. Numele meu este doamna Nadia Albert din Rusia și sunt astăzi o femeie fericită prin ajutorul unui împrumutător de împrumut, domnul Russ Harry. Voi trimite orice persoană care caută împrumut către această firmă de împrumut. El mi-a dat fericire mie și familiei mele, aveam nevoie de un împrumut de 500.000,00 USD pentru a-mi începe viața peste tot, fiind mamă singură cu 2 copii. Am întâlnit acest creditor credincios și DUMNEZEU care mă ajută cu un împrumut de 500.000,00 dolari SUA, la o rată scăzută. Este un om care se teme de Dumnezeu, dacă aveți nevoie de împrumut și veți rambursa împrumutul, vă rugăm să-l contactați prin e-mail-Elegantloanfirm@hotmail.com / număr Whatsapp + 393511617486

    RăspundețiȘtergere