Cat de rentabila e o companie de tractari auto?

In lipsa unui buget relativ mare, care sa permita supravietuirea financiara a unei firme pentru cateva luni, perioada de inceput a unei afaceri are o importanta cruciala pentru dezvoltarea companiei in perioada imediat-urmatoare.
Deseori se spune ca in materie de business, omul sfinteste locul, lucru perfect valabil, insa nu si intotdeauna aplicabil. Sunt unele segmente totusi, cum ar fi cel de tractari auto de exemplu, in care oricat de profesioniste ar fi firmele care activeaza in respectivele domenii, e aproape imposibil ca la sfarsit de luna profitul sa fie unul consistent.
Daca in orasele mari precum Bucuresti, Cluj, Timisoara sau Oradea, exista cel putin cate 10-15 firme specializate in asistenta rutiera de orice tip, in orasele micute ca Piatra Neamt sau Caracal, rareori numarul lor depaseste 3 unitati. Chiar si asa, pentru ca ele sa asigure un venit cat de cat consistent administratorilor – care sa poata la randu-le, sa plateasca angajatii si toate celelalte taxe- trebuie ca numarul solicitarilor sa fie minim una pe zi.
Presupunand ca pretul mediu pentru o cursa locala este de 100-150 de lei si ca cel mediu pentru o cursa extra-urbana ajunge la 400 de lei, un simplu calcul matematic arata ca in conditiile unei comenzi zi, incasarile sunt de minim 3000 de lei pe luna si de maxim 12000 de lei. La prima vedere, cifrele arata binisor; nu se poate vorbi in schimb, de o suma medie lunara, intrucat incasarile sunt influentate drastic de o serie de factori precum:
 • pretul combustibilului;
 • taxele si impozitele datorate statului;
 • cheltuieli cu angajatii si cu contabilii;
 • cuantumul amenzilor incasate intr-o luna anume;
Ca fapt divers, dupa achitarea tuturor taxelor si impozitelor(fara ca acest calcul sa includa si plata salariilor angajatilor), o afacere ramane in medie cu 50-60% din incasarile totale. Urmeaza apoi salariile angajatilor – sunt deductibile – precum si alte cheltuieli care mai pot aparea pe parcurs.
Tinand cont si ca investitia initiala e destul de mare si luand in considerare cele de mai sus, o firma de tractari auto trebuie sa aiba foarte mare noroc inca din primele zile de functionare pentru a putea supravietui pe piata. Altfel, in lipsa unor solicitari zilnice, oferirea unor servicii de tractari auto ieftine nu renteaza nici macar ca afacere familiala. Pur si simplu e prea multa munca la mijloc si prea putini bani de incasat.

11 comentarii:

 1. de lei pe luna si de maxim 12000 de lei. La prima vedere, cifrele arata binisor; nu se poate vorbi in schimb, de o suma medie lunara, intrucat incasarile sunt influentate drastic de o serie de factori precum: tractari bucuresti ieftine

  RăspundețiȘtergere
 2. Firma Tractari-Auto cu sediul injudetul Bacau ofera servicii 24/7 in judet si in afara, tractari si remorcari autovehicule defecte, avariate sau utilaje agricole. Asiguram preluarea pasagerilor si depozitarea masinilor.
  Oferim seriozitate, profesionalism la preturi avantajoase. Nu ezitati sa ne contactati la orice ora din zi sau din noapte.
  www.tractari-auto24-7bacau.ro

  RăspundețiȘtergere
 3. Firma Tractari-Auto cu sediul injudetul Bacau ofera servicii 24/7 in judet si in afara, tractari si remorcari autovehicule defecte, avariate sau utilaje agricole. Asiguram preluarea pasagerilor si depozitarea masinilor.
  Oferim seriozitate, profesionalism la preturi avantajoase. Nu ezitati sa ne contactati la orice ora din zi sau din noapte.
  www.tractari-auto24-7bacau.ro

  RăspundețiȘtergere
 4. Companiile de tractari auto sunt extrem de profitabile, daca se investeste eficient in mediul online.

  rent a car Bucuresti

  RăspundețiȘtergere
 5. Servicii profesionale de Tractari Auto Cluj www.tractarirares.ro sau 0742350872 .Oferim servicii de Tractari din Cluj sau spre Cluj pe platforma sau autoplatforma pe www.tractarirares.ro

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 8. Un articol foarte bun! Eu am avut de curand ocazia sa merg cu Elito Tractari pe autostrada soarelui si am ajuns la ei prin internet cautand tractari a2. De la ei am aflat ca sunt multi oameni care prefera sa ceara preturi mari tocmai fiindca nu este un business constant... azi ai curse de nu le faci fata, urmatoarea saptamana nu ai deloc. Oricum, au fost de nota 10 si au explicat cu sinceritate fiecare intrebare adresata.

  Tractari A2 ELITO

  RăspundețiȘtergere
 9. Tractari Auto Campina Prahova
  24/24 7/7
  Asistenta rutiera, deplasari R.A.R. Remat,Transport diverse utilaje/marfuri...
  Ploiesti, DN1 (Ploiesti-Bucuresti), DN 1A (Ploiesti-Brasov), Varianta de centura Ploiesti, Valea Prahovei, Cheia, Sinaia, Ploiesti-Targoviste, Ploiesti-Buzau, Azuga, Campina, Mizil, Urlati, Boldesti-Scaieni, Slanic, Comarnic, Plopeni, Valeni de Munte, Baicoi, Breaza, Paulesti, etc.
  Telefon 0733583108
  Mai multe detalii pe:
  www.tractariautocampinaprahova.com

  RăspundețiȘtergere
 10. ������Tractari Auto Campina������
  -Transport vehicule avariate
  -Transport caravane /rulote
  -Transport vehicule lipsa acte /i.t.p/asigurare
  -Transport Paleti marfă
  -Transport materiale construcții(max 6 metrii lungime x2.10 lățime)
  -Transport Atv/Moto
  -Transport utilaje, schele construcții
  Apelati cu incredere!!!
  ➡️LOCAL-INTERN-EXTERN⬅️
  ➡️FIRMA AUTORIZATĂ ⬅️
  Oferim CMR, Bon Fiscal, Factură.
  ☎️ 0️⃣7️⃣3️⃣3️⃣5️⃣8️⃣3️⃣1️⃣0️⃣8️⃣

  https://www.facebook.com/tractari.autocampina.9

  RăspundețiȘtergere
 11. In anglia un sprinter sa rupt Bratul din fata si am sunat la o firma in dome iu a venit am duso circa 10 km dar nici na fost 10 km mia luat 350 lire.foarte scump dar naveam ce face eram in mijocul drumului.

  RăspundețiȘtergere