Lucruri care ma fac sa zambesc

Viata ni se prezinta si cu bune si cu rele. Chiar daca deciziile noastre sunt raspunzatoare de cele mai multe ori pentru felul cum arata viata noastra, sunt momente in care si norocul are rolul sau. De aceea, in functie de personalitatea fiecaruia si de conditiile de viata pe care le are, lucrurile care ne fac sa zambim sau care ne aduc tristeti sunt diferite de la om la om.

Fiind o perioada frumoasa a anului vreau sa imi expun punctele de vedere cu privire la lucrurile care ma fac sa zambesc. Nu stiu sa estimez cantitatea acestor lucruri, si nici calitatea, dar cert este ca atunci cand sunt pusa fata in fata cu aceste “lucruri” , inevitatbil, pe fata mea va inflori un zambet sincer. Inainte de a incepe enumerarea trebuie sa mentionez ca sub umbrela semnificatiei  cuvantului “lucruri” am inclus si o serie de activitati, persoane, nu doar obiecte. Lumea materiala nu imi provoaca asa multa bucurie pe cat as fi crezut, dar are si ea un rol important, pentru ca odata cu confortul fizic vin si celelalte placeri. De asemena, ordinea prezentarii “lucrurilor” este aleatorie. Nu am realizat o ierarhie pentru ca nu pot sa imi dau seama care sunt elementele care imi definesc puterea unui zambet.

Unul din “lucrurile”, neincluse in categoria obiecte, care ma fac sa zambesc este linistea parintilor mei. Atunci cand parintii mei sunt fericiti si bine-dispusi, automat simt o emotie placuta care imi da si mie liniste, curaj si dorinta de a lupta pentru un viitor mai bun.

Ciocolata primita in dar de la iubitul meu este intr-adevar un lucru care ma face sa zambesc. Sunt fericita nu pentru actul de cumparare in sine, ci pentru faptul ca de fiecare data cand merge la cumparaturi se gandeste la mine si stie ca acel lucru micut ma va face fericita.

Joaca dintre cainele si pisica, animalele familiei, starneste in mine un val de fericire, diferit de toate celelalte “fericiri”. Aceste actiuni ale lor, inocente de altfel, ma bucura pentru ca sunt facute instinctual si fara vreun scop anume. De cele mai multe ori, oamenii tind sa faca lucruri cu scopul de a obtine ceva in schimb.

Reusitele, implinirile si starile de bine ale prietenilor mei apropiati sunt motive suficiente pentru  a imi provoca o stare de bine, si in consecinta sa imi aduca un zambet, poate si mai multe. Atunci cand munca serioasa si responsabila a celor din jur, dar mai ales a prietenilor mei este apreciata, atunci pot sa me declar multumita. Din pacate, societatea in care traim nu este capabila sa aprecieze munca cinstita, de aceea cred ca aprecierea unui prieten in legatura cu munca pe care o depunem este o mana cereasca.

Atunci cand reusesc sa obtin un rezultat pozitiv, fie ca vorbesc de serviciu, fie ca vorbesc de note la scoala, iar rezulttul pozitiv obtinut din munca serioasa si sincera pe care am depus-o, atunci cu siguranta gasesc motive sa zambesc. Simt ca sunt completa atunci cand munca mea este apreciata. Se intampla de foarte multe ori momente cand chiar daca lucrez serios, munca mea sa nu fie pe masura asteptarilor, insa imi place sa cred ca din fiecare actiune avem cate ceva de invatat. Nimic nu este in zadar, tocmai de aceea vreau sa fac si din aceste lectii motive pentru a zambi.

Pe moment nu imi mai vin in minte exemple de lucruri, intamplari, persoane sau experiente care ma fac sa zambesc, dar cu siguranta mai sunt o multime. Cred ca la multe dintre ele nici nu imi dau seama ca au un asemenea efect.  

Ca sa fac o analogie, voi considera cafeaua echivalentul vietii, iar zaharul sunt zambetele. O cafea buna, pentru mine cel putin, este o cafea cu un numar moderat de lingurite de zahar. Trebuie sa stim sa zambim, dar trebuie sa stim si sa fim seriosi atunci cand situatia o cere. Totusi, cred ca zaharul se gaseste in vietile noastre in cantitati nelimitate. Trebuie doar sa stim cat anume ne face bine si cat anume ne poate dauna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu