Cum se pot evalua beneficiile pentru organizatia dumneavoastra?

Cat de des ati vazut ca unele persoane nou-alese discuta despre necesitatea de a face anumite modificari, sau chiar propun cateva idei despre care ele sustin ca se vor adresa nevoilor tutror? Cu toate acestea, desi in marea majoritate a cazurilor aceste persoane ar dori sa faca ce e mai bine pentru grupul lor, ei rareori investigheaza cu atentie toate aspectele si/sau ramificatiile legate de faptele care ar putea servi cel mai bine interesele grupului. In scopul de a crea lideri mai de impact si semnificativi, trebuie sa aratam acestor persoane ideile cu privire la prioritati si cum trebuie sa serveasca alegerile lor. De aceea, oricine doreste sa conduca in mod optim trebuie sa evalueze beneficiile pentru organizatia sa.

1. Comportamentul si actiunile credibile aduc invariabil de departe cele mai bune solutii, pentru ca acestea tind sa se concentreze mai mult asupra nevoilor si integritatii, decat alte alternative. Multi membri ai organizatiilor ar dori sa apartina unui grup de care sunt mandri.
2. Empatia - este cea mai buna forma de exprimare pentru a fi un lider adevarat. Ceea ce se reglementeaza nu trebuie sa fie despre ceea ce persoana responsabile vrea si prefera, ci mai degraba trebuie sa se depuna eforturi pentru a crea situatia care se adreseaza nevoilor si prioritatilor partilor interesate si potentiale constitutive.
3. Nevoile – cei orientati spre indivizi aproape intotdeauna devin cei mai mari lideri. Acest lucru necesita de multe ori evitarea generalitatilor sau la fel de vechilor abordari, ci mai degraba necesita adesea o forma nuantata de conducere, care se refera cel mai bine la specificul organizatiei. Amintiti-va ca fiecare grup are scenariile sale individuale.
4. Examinati alternativele, ceea ce a avut loc in trecut, precum si ceea ce este necesar in viitor. Odata ce se face acest lucru bine, va puteti concentra cel mai bine eforturile dumneavoastra si energiile in cazul in care acestea sunt necesare.
5. Finantarea versus costuri trebuie sa fie parte a procesului. Cum pot resursele si veniturile grupului sa fie cel mai bine cheltuite pentru a consolida si a imbunatati grupul, facandu-l mai eficient, relevant si durabil? Atii devenit un lider real atunci cand veti deveni capabil de a avea incredere intr-adevar in sentimentele proprii.
6. Ideile sunt la baza conducerii reale. Acestea trebuie sa fie reale si atent lucrate, astfel incat sa se alinieze cu o ideologie relevanta si semnificativa ce are intentia de a imbunatati organizarea, mentinand in acelasi timp intotdeauna integritatea cuiva absoluta.
7. Tendintele in sine nu ar trebui sa fie la urmaa, dar trebuie sa fie intelese in termenii de implicare mai eficient constituenti. Sporirea si optimizarea tehnicilor e vitala si apoi punerea lor in mod clar in practica prin propunerea unui calendar relevant in care sa se procedeze in fiecare etapa conform planului.
8. Durabilitatea trebuie sa fie intotdeauna considerata ca un factor major in luarea de masuri si a deciziilor.

Odata ce acest lucru a fost determinat, un lider adevarat trebuie sa se asigurati ca propune un sistem usor de reprodus, care va asigura succesul. Nu ar trebui ca scopul unui lider sa fie de a servi cel mai bine partile interesate si grupul sau? Pentru a face acest lucru, printr-o examinare profunda si de revizuire a beneficiilor el trebuie sa conduca si sa arate drumul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu