Unde sa iti fac concediul in 2015

Bulgaria este o tara vecina Romaniei, si care, chiar daca este atat de aproape si nivelul de trai nu difera cu mult de al nostru, are un turism foarte dezvoltat si de invidiat am putea spune in comparatie cu cel al tarii noastre. Orice ar fi insa, orice tara are coltul sau de rai si orice colt de rai mai contine si cate o pata neagra.

Prin urmare atunci cand ne facem vacanta, daca ne-am saturat de Romania si de romanii din ea, putem apela la sejururi Bulgaria, care nu implica costuri prea mari si care in nici un caz nu va poate dezamagi la final. Astfel ca, in Bulgaria puteti vedea Manastirea Rila care conform siteurilor de specialitate este cel mai mare centru spiritual din Bulgaria, situat in pitorescul Munte Rila. Se considera ca a fost fondata de primul calugar pustnic bulgar Sf. Ivan Rilski, si a avut un rol important in lupta pentru coeziunea etnica din timpul opresiunii otomane in Europa de Est. Manastirea este un monument arhitectural si detine o multime de valori culturale si artistice. Iconostasul este cel mai mare si singurul placat cu aur in Bulgaria. O biblioteca masiva detine comori literare colectate in sute de ani. Manastirea Rila a supravietuit de-a lungul secolelor si a ramas ca un memorial emblematic al Renasterii bulgare si un simbol al identitatii culturale slave.

Pe de alta parte daca alegeti sejururi in Bulgaria puteti vizita si "Stancile Belogradchik" care reprezinta una dintre minunile naturale din Bulgaria! Situate in magnificii Munti Balcani, acestea dau oportunitatea de a experimenta bucuria vederii uimitoarelor forme naturale si a culorilor stralucitoare, care combina mister, frumusete si ciudatenie. Pantele abrupte si vaile mici se unesc intr-o forma extraordinara, care a fost modelata in sute de milioane de ani. Multe dintre roci au legende cabalistice, care spun povesti din cele mai vechi timpuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu