Vila/casa vs. apartamente cu trei camere. Ce ofera fiecare varianta si care e cea mai potrivita pentru tine?

Trecerea de la un spatiu mic la un spatiu mare nu e chiar atat de simpla pe cat pare. Intretinerea unei locuinte mai mari este mult mai dificila, ai nevoie de bani mai multi pentru imbunatatiri, eventuale renovari, compartimentarea este diferita, ai nevoie de mai multa mobila, poate si de un design interior diferit fata de cel din locuintele mici. Optiunile pe care le are o familie care vrea sa se mute de la garsoniera sau apartament cu doua camere intr-o locuinta mai incapatoare sunt reprezentate de apartamente noi 3 camere sau de vile, case, mai mici sau mai mari. Unde e mai bine sa ne mutam? Parerile sunt impartite.

Daca alegeti vilele sau casele veti avea spatiu ceva mai mult, insa va trebui sa investiti serios ca sa aveti tot confortul, chiar daca cumparati locuinte noi. Vilele se intretin mult mai greu, sunt amplasate la distante considerabile de oras, pe un teren care nu e de multe ori cea mai fericita alegere, casele au nevoie mereu de ingrijire, mai schimbi un acoperis, o parte din el, mai repari un perete, mai remediezi o problema la beci sau terasa. In cazul unor apartamente noi 3 camere intretinerea e simpla, spatiul este numai bun de amenajat, se poate implementa orice tip de design interior, fiecare proprietar isi poate regandi interiorul dupa propriile dorinte. In apartamente sunt deja montate centrale, parchet, gresie, faianta, usi si geamuri termopan, izolatie fonica si termica, usa de intrare din fier, balcoanele sunt suficient de mari. Incalzirea si utilitatile costa mai putin la un apartament cu trei camere, nu exista probleme legate de canalizare sau de apa potabila, la bloc ai confort mai mare decat la vila din perspectiva utilitatilor disponibile imediat. Blocurile noi au si instalatii electrice si sanitare noi, la fel si vilele, dar la bloc e mai usor de reparat un defect decat la casa, vorbim de instalatii de mari dimensiuni la case sau vile si mult mai complicate.

Daca ar fi sa indicam o varianta potrivita in functie de varsta, tinerii ar trebui sa aleaga apartamentele noi, persoanele mai in varsta vilele, unde viata e mai tihnita, deja multi nu mai depind de un job care se schimba mereu si spre care trebuie sa pornesti in fiecare zi cu cateva ore ca sa ajungi in cealalta parte a orasului, de exemplu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu