Viata personalitatii noastre

Relaxarea si odihna sunt solutii optime pentru o viitoare zi plina de energie. O lenjerie de pat confortabila si de calitate este o solutie optima pentru o relaxare si-o odihna pe masura. Cu totii inchidem ochii gandindu-ne la ce va urma sa facem, cu gandul la copii, la grijile noastre, ….fiecare cu propriile preocupari si cu propriile sensuri de drum.

Sfaturile celor din jur sau articole intregi de pe internet nu ne vor tine de cald, nu ne vor aduce raspunsuri precum orele petrecute in ceasul noptii cand ne este la indemana cugetul, linistea si spiritualitatea. In propria lenjerie de pat, mintea se limpezeste si incepe a cauta solutii sau indrumari. Acest lucru se poate intampla voluntar sau uneori inconstient. Viata personalitatii noastre se desfasoara pe mai multe nivele si are mai multe continuturi. Sigmund Freud spunea: “desigur, sunt pe deplin conştient că – făcând abstracţie de toate incertitudinile implicate în temă – interpretarea unei acţiuni infantile pe baza unei singure analogii nu este suficient motivată”. Astfel ca, lasand la o parte toata filosofia lumii si facand abstractie de incertitudinile implicate, poti face o multitudine de analogii, sa interpretezi si reinterpretezi deruland fiecare moment al zilei sau al unei intamplari, insa lucrurile, incep sa capete sens si sa se simplifice acasa in propria lenjerie de pat.

Nimic nu este mai revelatoare decat odihna noctura. Nu se spune inutil ca noaptea este cel mai bun sfetnic. Viata personalitatii noastre este guvernata si de intuneric precum ne este guvernata de lumina. Carari batatorite avem de parcurs fiecare. Unii inarmati cu mai mult noroc si atitudine, altii cu traista de intrebari, oricum ar fi, in permanenta trebuie sa avem sufletul deschis. Spre noapte adunam faptele de peste zi. Nu trebuie sa ne incarcam cu ele caci sunt desertaciuni. Trebuie sa dam crezare pragmatismului noptii si sa ne lasam ofertati de ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu