Unde duce violenta

Nu inteleg de unde atata ura in ultima perioada. Parca ne luptam intre noi si nu vedem ca toate aceste energii negative se intorc tot impotriva noastra. Credeam ca apartin unei rase superioare, pana a debutat problema cainilor maidanezi. Oamenii au inceput sa scoata ceea ce mai rau si mai urat la suprafata, fac tot felul de gesturi necugetate, maltrateaza si ucid fara remuscari niste animale nevinovate. Am citit astazi o stire ce m-a umplut de dispret. Un caine a fost impuscat sub privirile ingrozite ale proprietarei animalului, chiar in zona Unirii. Au tras mai intai un foc de arma in piciorul cainelui iar in timp ce bietul animal se zbatea, agresorii i-au spus proprietarei sa isi cumpere un caine normal, nu unul de laborator si l-au impuscat pur si simplu, lasandu-l fara viata. Urmeaza acum sa se stabileasca de catre politie cine sunt agresori si daca aveau permis de port arma.
 
Puteti sa ramaneti indiferenti in fata unei astfel de intamplari? M-as adresa acum celor care protesteaza de zor pentru uciderea acestor animale. Vedeti la ce s-a ajuns? Cum poti sa protestezi in numele unui copil nevinovat ce a murit in niste circumstante nefericite si sa invoci ca solutie unica moartea a zeci de mii de animale? Pai, imi pare rau sa va spun dar cei care nu pun pret pe viata a zeci de mii de animale si protesteaza folosind drept paravan moartea tragica a unui copil, nu pot fi oameni capabili de niste sentimente nobile si nu pot fi oameni in adevaratul sens al cuvantului.  Cum poti sa instigi la violenta ? Nu ai invatat ca la agresivitate nu se raspunde cu agresivitate?  Se pare ca nu...Mai rau este ca voi, mamelor, va luati copii cu voi sa protesteze pentru moartea unor animale nu pentru o cauza nobila. Va invatati copii ca e bine sa ucida animalele, ca e bine sa dea jucariile de acasa pe pancarte cu mesaje dure care instiga la violenta. Va intrebati oare daca e bine pentru dezvoltarea lui psihologica, pentru dezvoltarea lui ca om? Eu ma intreb pana unde se va ajunge? Cat ne va mai suporta planeta, cand realizam nenumarate acte de cruzime, atat impotriva animalelor, cat si impotriva mediului inconjurator?
 
De ce sa facem rau cand am putea face atata bine, cand am putea impreuna sa construim un viitor mai bun prin fapte bune nu un viitor patat cu sange?  Prea multe intrebari, prea putine raspunsuri. Am sa continui sa le caut si sa incerc sa imi gasesc pacea in jurul unor oameni care instiga la razboi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu