Pregatirea compozitiei tencuielii inainte de aplicare

Mai devreme sau mai tarziu, se vor forma fisuri aproape in fiecare perete sau tavan, daca nu pe zone mari, atunci cel putin acolo unde suprafetele plane se imbina. Presiunea peretilor asupra casei, modificarile structurale ori de contractie, vibratiile produse de trafic, precum si diferitele activitati casnice, toate contribuie intr-o mare sau mai mica masura la deteriorarea tencuielii.

Este o intreaga arta in a finisa correct un perete cu tencuiala de calitate, si utilizarea instrumentelor adecvate este un element esential in aceasta directie. Acestea includ pentru inceput o mistrie, un tencuitor, o tija de nivelare, perii de diferite marimi si o galeata in care sa amestecati compusul. Pentru a va da seama de cantitatea de tencuiala structurata de care aveti nevoie, mai intai calculati numarul de metri patrati al suprafetei care urmeaza sa fie acoperita. Stratul initial va fi un mix de tencuiala cu nisip si apa, care va fi aplicat intr-un strat mai subtire.

Pentru a le amesteca, folositi fie o galeata de plastic sau o cutie de lemn in care puneti mai intai tencuiala structurata si apoi adaugati apa, pana obtineti consistenta dorita. Inclinati galeata continand amestecul uscat cu tencuiala, si puneti prima data apa intr-o cantitate scazuta. Apoi, daca este cazul, goliti tot sacul continand tencuiala in apa cate un pic la un moment dat, avand grija sa amestecati totul in mod constant.

Ca masura de precautie: dupa ce terminati intreaga operatiune de tencuire, nu turnati excesul de material in chiuveta, deoarece prin solidificare aceasta va bloca intreaga teava de scurgere. Daca ati pus toate compozitia intr-un recipient de metal sau plastic, acesta va fi extrem de usor de curatat pentru urmatoarea folosire. In principal, fiecare amestecare ar trebui sa contina doar materialele care se pot aplica in aproximativ 10 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu